Caroline_bioCaroline Lobanov ontwikkelde al op jonge leeftijd een grote liefde voor muziek. Zij volgde balletlessen vanaf haar 8ste en begon op haar tiende met klassiek piano. Zij zong vanaf haar 15e en leerde zichzelf op de gitaar te begeleiden.
Van 1984 tot 1989 studeerde zij muziektherapie. Tijdens deze studie ontwikkelde zich de wens om haar zangtalent verder uit te diepen. Op haar 26ste begon zij haar studie zang lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Zij zette haar studie voort aan het Hilversums Conservatorium waar zij in 1997 cum laude afstudeerde.

Tijdens haar zangstudie verdiepte zij zich in jazz , improvisatie en Braziliaanse muziek en ontwikkelde zich tot een veelzijdig zangeres. Ze deed ervaring op in diverse popbands, jazzcombo’s en bigbands.

De laatste jaren concentreert zij zich meer en meer op de Braziliaanse muziek waarin zij zich vanaf de eerste kennismaking thuis heeft gevoeld. Samba en bossanova, maar ook forro, xote en baiao zijn stijlen waarbinnen zij zich met natuurlijk gemak begeeft. Zij bezocht Brazilië meerdere malen en zong met Braziliaanse muzikanten in diverse clubs in Rio de Janeiro en Sao Paolo. Met Vatapá en andere Braziliaanse combo’s speelde zij op tal van Nederlandse podia en diverse festivals.
Sinds februari 2017 treedt zij ook met regelmaat op in Portugal.

Naast haar Braziliaanse bands houdt Caroline zich nog steeds bezig met jazz en pop. Zij treedt met de a capella vocalgroup Queenbees waarvoor zij ook arrangeert.

 

 

Interesse in zangles?

Caroline is niet alleen  een veelzijdig zangeres maar ook een ervaren zangdocente in de stijlen jazz, pop en latin en heeft haar eigen zangpraktijk in het centrum van Utrecht.

Sinds 2007 is zij ook als docente werkzaam bij het Wilde Westen in Utrecht. Hier geeft zij een aantal cursussen varierend van Nederlands Lied tot Black Gospel, Braziliaans en Vokale Jazz. Op aanvraag geeft zij ook cursussen en zangworkshops op maat.

Ook is zij sinds 1998 dirigente van het Paleiskoor op, een gemengd koor met 24 leden in Utrecht, waarvoor zij ook arrangeert.